Mio, min Mio

Mio,_min_Mio

Bokens titel
Mio, min Mio

Författare
Astrid Lindgren

Huvudpersoner
Bo Vilhelm Olsson som kallas Mio i landet i fjärran på Gröna ängars ö.

Vad handlar boken om
När Bo Vilhelm Olsson var ett år flyttade han från ett barnhem till tant Edla och farbror Sixten. De ville helst ha en flicka men det kunde de inte få så de fick ta Bo istället. Men nu när han är 9 år tycker de mest att det är för mycket spring och smuts som han drar in. Bo bor på Upplandsgatan 13 i Stockholm. I början av boken försvinner Bo Vilhelm Olson. Så här gick det till: Bo Vilhelm Olson skulle köpa en sorts skorpor. När han gick förbi fruktaffären träffade han tant Lundin. Tant Lundin är den enda som är snäll mot honom. Bo fick ett äpple av henne. Sedan undrade tant Lundin om han ville lämna ett brev i postlådan. Bo gick och skulle posta brevet, och kunde inte låta bli att läsa vad som stod.   Det stod:
Till konungen, Landet i fjärran. Nu kommer Mio! Han bär tecknet i sin hand, det gyllene äpplet.

Bo hittade en ande i en flaska. Anden förde honom genom dag och natt. Till slut kom han till Landet i fjärran och till Gröna ängars ö. Bo Vilhelm Olsson heter Bo, men hans pappa har alltid tänkt Mio min Mio, och när han kommer till Landet i fjärran och Gröna ängars ö blir han kallad Mio.

Mio är på väg mot riddar Katos borg. Han ska strida mot riddar Kato. Han klättrar över riddar Katos mur. Nu gällde det att komma in i borgen. Det blev rätt lätt faktiskt, men i slutet av trappan försvinner Mios kompis som heter Jum- Jum. Snart sitter Mio och Jum- Jum framför riddar Kato. Luften är tjock av ondska av de onda tankarna som riddar Kato tänker. De blev inlåsta i ett tornrum, för att svälta ihjäl. Men det gör de inte, Mio tar på sig sin osynlighets mantel och smyger till riddar Kato. Där börjar striden. . .

Så här tyckte jag om boken
Bra men lite läskig på olika ställen.

Mitt betyg
Denna bok får en 5:a

2 reaktioner till “Mio, min Mio”

Kommentarer inaktiverade.