Lego Elves: Azari och det magiska bageriet 41074

IMG_20180814_142431

IMG_20180815_101815

IMG_20180814_152708Azari är ute i skogen i Elvendale och letar efter den orange nyckeln. När hon har hittat den, Naida har hittat den blåa nyckeln, Farran den gröna och aira den lila, ska deras människovän kunna återvända till sin värld. När Azari går omkring där känner hon plötsligt en ljuvlig doft utan att tänka börjar hon gå i den riktningen. Hon bara måste se vad det är som luktar så gott.

Det dröjer inte så länge innan hon ser ett bageri. Hon går fram till dörren och knackar försiktigt. ”Gå till disken och välj vad du vill ha, jag kommer strax, ska bara ta ut ett bröd ur ugnen” hörs en glad röst. Azari gick fram till vad som såg ut att vara en disk. Där fanns det en nybakad crossiant och en blåbärspaj. En kille iförd en hög bagarhatt, en gulbrun tröja och vita byxor dök upp bakom disken och Azari höll på att ramla baklänges av förvåning.

”Hej! Jag heter Jonny och det här är mitt bageri! gillar du kakor?” frågade den unga alven samtidigt som han lade upp ett kakfat på disken. ”Jaa, det gör jag väl” svarar Azari. ”Då bjuder jag!” säger bagaren. ”Det är sällan någon som är här, så det är kul med lite sällskap. Gå och sätt dig där” säger Jonny. Jag kommer strax.

Det dröjde inte länge innan han kom ut med en stor bricka med crossianter, pajer, bullar och kakor och satte sig på stolen mitt emot Azari. Han hade tagit av sig kockmössan så det eldorange håret syntes. ”Jag heter Jonny. Varsågod, ät så mycket du orkar!”

De sitter länge tillsammans och pratade, ända tills allt på brickan är uppätet. Då kom Azari på sitt uppdrag. ”Jag måste hitta den orange nyckeln, så jag måste tyvärr gå nu” säger hon. ”Aha, en nyckel? Jag vet var det finns en!” ropar Jonny glatt. ”Var då?” frågar Azari. ”Här i berget där min ugn är. Prova att gör en öppning i lavafallet, du har väl eldkrafter?” ”Såklart jag har”, svarar Azari och skickar iväg en eldorange stråle mot lavafallet. ”Flamy!” ropar Jonny, ”kom och hämta nyckeln!” Genast kommer en liten räv skuttande och försvinner in i hålet som Azari gjort. Det dröjer inte många sekunder innan Flamy kommer ut igen med en orange nyckel i munnen. ”Tack” ropar Azari och kramar både Jonny och Flamy hårt.

I detta bygge medföljer figurena Jonny, bagaren, Azari, Elddansaren och Flamy räven.

Läs också

Alla Lego Elves artiklar

Alla Lego Elves byggenartiklar

Alla Lego Elves filmartiklar