Lego Elves: Elvendales drakskola 41173

IMG_20180620_134110

Detta bygge är Elvendales drakskola.  Elvendale är platsen där alverna och drakarna lever. Alla drakar i hela Elvendale har gått i skola där. Skolans lärare heter Tidus Stormsurfare. Tidus är en kille med blått hår, och riktigt äventyrliga och coola kläder. Musiken i den översta filmen är inspelad under en musiklektion, låt mig berätta vilka underliga saker som hände under den lektionen!

Den dagen var en vacker dag. Tidus hade samlat drakarna på en äng i närheten av drakskolan. ”I dag ska vi sjunga opera” förklarade han för de små drakarna. Drakungarna klumpade ihop sig i en liten klunga och viskade upphetsat och fnissande till varandra. De har kommit på ett bus!

”Så här gör man” sa Tidus: ”Fyll lungorna med luft och sjung det högsta ni kan!” Tidus öppnade munnen och en skränig sång hördes. Drakarna tyckte det hela var hysteriskt roligt de skrattade och gjorde grimaser åt Tidus. Under allt detta kom Sira förbi. Sira var Tidus bästa vän och jobbade på ett värdshus. Hon förstod att Tidus förmodligen inte skulle vilja att någon fick se detta. Därför gömde hon sig i en buske bredvid ängen. Hon hade tagit med sig sin kamera för att ta bilder på naturen att rama in och sätta upp på värdshuset. ”Prova själva så får ni se att det inte är alldeles lätt!” ropade Tidus. Sira tittar ut från busken. Det gjorde nog inget om hon stannade kvar och tittade en stund. Hon kanske kan fixa någon snygg bild? Dessutom var Tidus hennes bästa vän, han skulle nog inte bli jättearg ändå.

Tidus var helt röd i ansiktet. Elddraken räknade: ”Ett, å två, och sjung!” Alla drakar gjorde precis som de planerat: de sjöng Drakarnas Nationalsång falskt och rapade till! Sira fnissade och filmade en buske bredvid henne. Hon ville inte vara för elak mot sin bästa vän, men ljudet ville hon ha!

Förra veckan gick jag till Siras värdshus och bad om att få ljudet. Hon svarade fnissande ”Ja”. Så gick det till under den lektionen!

I bygget får man med figurerna Tidus Stormsurfaren och en liten blå drake.

Läs gärna

Värdshuset Stjärnan 41174

Alla Lego Elves artiklar

Alla Lego Elves byggenartiklar

Alla Lego Elves filmartiklar